Welcome Guest ( Log In | Register ) Resend Validation Email


2 Pages  1 2  ( Go to first unread post ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

Thread Rating: 0 votes, 0.00 average.  Rate:  
  • Thread Rating: 0 votes, 0.00 average.  Rate:  
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
> PC Thread, talk thread., Your Builds, or Latest stuff to talk abt
Kenzz
Posted: Dec 3 2012, 07:02 AM
Quote Post


i wanan b da berry best
**********

Group: Core Members
Posts: 11,204
Member No.: 5,492
Joined: Jul 11th 2009
Location: Sydney, Australia.





Decided to make one, hope it goes well.

Right now i have plans for a Second PC.
Usage: Portable, entertainment, small gaming build.
Power: Not much for high end gaming, just.

Estimated and Planned List:

SPOILER


Gear.
Any type of brand ram, not generic. dgaf.
anyone got any advices on awesome small, shuttle or handle cases?

GPU:
Gigabyte GF GT610 SILENT HEATSINK PCI-E 2.0 1GB 64-bit DDR3, 810 / 1200 MHz, DVI, HDMI, VGA, LOW PROFILE
or
Galaxy GXY-GT640-2GBD3 GF GT 640 PCI-E 2.0 2GB 128-bit GDDR3, 900 / 1800 MHz, DVI, VGA, HDMI, Fan
PM
Top
Rotary Tuner
Posted: Dec 3 2012, 07:20 AM
Quote Post


E P I C D A N K M E M E S
**********

Group: Advanced Members
Posts: 1,523
Member No.: 7,803
Joined: Apr 5th 2011
Location: Charlotte, NC





My PC is in some kind of overheat state, around 90 Celsius for both CPU and mobo.

Damnit what is happening...
PMEmail PosterUsers Website
Top
Kenzz
Posted: Dec 3 2012, 07:30 AM
Quote Post


i wanan b da berry best
**********

Group: Core Members
Posts: 11,204
Member No.: 5,492
Joined: Jul 11th 2009
Location: Sydney, Australia.





Blue-Sensei might be able to help.
Is it in an enclosed,covered area, or is it out onthe open? Where air can flock easily?

What is your pc gear builds anyways?
etc. etc.
PM
Top
Rotary Tuner
Posted: Dec 3 2012, 07:52 AM
Quote Post


E P I C D A N K M E M E S
**********

Group: Advanced Members
Posts: 1,523
Member No.: 7,803
Joined: Apr 5th 2011
Location: Charlotte, NC





It's enclosed. I tried installing an 'out' fan to properly ventilate the air, but it didn't help. I might be thinking that it's a faulty sensor or aged thermal paste.

Anyway, here's the specs:

(IMG:http://i1101.photobucket.com/albums/g437/RotaryTuner/specs.jpg)
PMEmail PosterUsers Website
Top
PanzerAce
Posted: Dec 3 2012, 08:20 AM
Quote Post


WME King Tiger
**********

Group: Advanced Members
Posts: 835
Member No.: 2,725
Joined: May 1st 2008
Location: Merced, CA





Man, I need to get around to rebuilding my computer one of these days. It's top of the line....for 2005
PMEmail Poster
Top
Kenzz
Posted: Dec 3 2012, 09:35 AM
Quote Post


i wanan b da berry best
**********

Group: Core Members
Posts: 11,204
Member No.: 5,492
Joined: Jul 11th 2009
Location: Sydney, Australia.





QUOTE (Rotary Tuner @ Today, 1:52 AM)
It's enclosed. I tried installing an 'out' fan to properly ventilate the air, but it didn't help. I might be thinking that it's a faulty sensor or aged thermal paste.

Anyway, here's the specs:

(IMG:http://i1101.photobucket.com/albums/g437/RotaryTuner/specs.jpg)

Holy snap that is one ancient motherboard and single core cpu.
You need a dual core cpu, whether if its from the ye ancient socket 775. Or go for the 1155 socket pin types from INTEL (Theres two types sockets that is from iCores, like i3 and i5, those are 1155 and 1156, theres a 2000 something pin and other pin types, make sure you buy a modern motherboard (modern, not new latest) that has DDR3 ram, that means you need 2x 1GB or 2x 2GB sticks for better functionality.

Right now as far as I can see, if you're playing latest games or not, you're computer has reached its age.... where its old and getting hotter. And worse if its worked on demanding programs and apps, and start up apps and stuff.

At least.
Go for Dual Core CPUs, socket 775 (almost being discontinued) or just 1155 socket.
If going for the 1155 (same price range for 775 pins cpus almost) make sure you get a socket 1155 motherboard, not 1156. or vice versa.

Motherboard that is DD3, and support the CPU, and RAM type.
DDR3 STAT. ASAP.

Graphics cards good I think.

The only problem why its overheating is cause its massively old, it runs on DDR2 ram, those are soo old its not.. well DDR3 is same price as DD2 back in your day, its cheaper and more powerful.

So All you need to do is.

1. If you got a new graphics card already, thats good.
2. Replace Motherboard with a new dual core or higher core CPU (That's all you need)
3. DDR3 ram, for your new motherboard.

4. yes im not f**ken joking. either im making a mistake, or im high. Or im really dead serious, holy shit, what games you been playing???

Anyways yeah, I suspise its an old motherboard and cpu thats why its heated.

Personal Experience - Had a super super old Pent 4 socket 775 comp at cousins house, all that new grpahic card i put it didnt stop it lagging.

THE CENTRAL CORE PROCCESING UNIT IS OLD DAMN IT

ARHGARHKAJJHKAJHDKLJSADKLSJDLKSD SPLURGE O


[ Post merged on Dec 3 2012, 09:40 AM ]
QUOTE (PanzerAce @ Today, 2:20 AM)
Man, I need to get around to rebuilding my computer one of these days. It's top of the line....for 2005

Hory shet is that one of those Pentium 4s or Anthlon AMDs....
Those types during that era were AGP graphics socket slot format. So buying the current type of graphics cards won't work, unless its.. PCIE x16 graphics slot.
You might even need to build a new pc, or a pre-built one.. snap...py.

And ram must be DDR1 or DDR2 or even SDRAM, wtf.. lol

Yeah, wow....

I built my PC 1-2 years ago, right now its getting 'too old' and should be current modern. =/

I'm surprised most of you guys have old pcs... =0

My overheated pc from 2005 died, =/

PM
Top
Rotary Tuner
Posted: Dec 3 2012, 10:14 AM
Quote Post


E P I C D A N K M E M E S
**********

Group: Advanced Members
Posts: 1,523
Member No.: 7,803
Joined: Apr 5th 2011
Location: Charlotte, NC





Clarification on a few things:

1. This is a dual-core CPU
2. The computer shop owner nearby has also been bugging me to get a DDR3 mobo and ram as DDR2 is outdated
3. I've been playing Skyrim at medium settings with a bit of tearing and lag
4. It gets only to 70 at idle, even simple applications will get this to 90
5. I've been considering getting a radiator as well
6. If No. 5 is too much, maybe a very open casing with many openings for fans

And I forgot to mention, this started happening when I tried to install a HDD fan by removing the HDD from its connections, then when I re-plugged it, it would not enter POST. After going to the same guy from the computer shop to have this fixed, these problems began to surface.
PMEmail PosterUsers Website
Top
Kenzz
Posted: Dec 3 2012, 11:34 AM
Quote Post


i wanan b da berry best
**********

Group: Core Members
Posts: 11,204
Member No.: 5,492
Joined: Jul 11th 2009
Location: Sydney, Australia.





Knew i was high, or wrong.
Dual Core. Yep.
DDR3 yep.
Skyrim. its good then yep.
shouldn't be this high temp.
radiator...? dam forgot what's that.. custom cpu heatsink+fan combo? Like the Hyper TX3? Don't forget the paste!
Nah A bigger well designed case like the ThermalTake V4 like i have, i placed 3-4 fans and other fans in there unofficially lol.

Also did it had weird beeping noises?

Never used HDD fans... are they 5"25" casings with fans inside of them?
Hmm... Maybe its just not enough paste.

This post has been edited by grimsolace on Dec 3 2012, 11:35 AM
PM
Top
Blue-Sensei
Posted: Dec 3 2012, 07:49 PM
Quote Post


I have no idea what I'm doing
**********

Group: Advanced Members
Posts: 1,074
Member No.: 7,637
Joined: Jan 16th 2011
Location: Virginia





QUOTE (Rotary Tuner @ 9 hours, 35 minutes ago)
Clarification on a few things:

1. This is a dual-core CPU
2. The computer shop owner nearby has also been bugging me to get a DDR3 mobo and ram as DDR2 is outdated
3. I've been playing Skyrim at medium settings with a bit of tearing and lag
4. It gets only to 70 at idle, even simple applications will get this to 90
5. I've been considering getting a radiator as well
6. If No. 5 is too much, maybe a very open casing with many openings for fans

And I forgot to mention, this started happening when I tried to install a HDD fan by removing the HDD from its connections, then when I re-plugged it, it would not enter POST. After going to the same guy from the computer shop to have this fixed, these problems began to surface.

70...AT IDLE??!?! WTF?!
Alright, look..err listen to the other advice, upgrade a little.

A new CPU/mobo would be nice.
A radiator is overkill. Get yourself a nice heat sink, I'd recommend the Noctua DH-N14
If you really want a water cooled setup, I'd go with the Corsair H100i, it's a little on the expensive side, but it'll pay off in the long run.

Regarding thermal paste, Arctic Silver 5 is your best friend. Actually contains silver, hence the name.

Vid card is fine:(We're currently on the Nvidia 600 series).

Case wise, I highly highly highly highly recommend a Cooler Master HAF 932 case.

Here's a full build minus the video card and hard drives.
(IMG:http://i.imgur.com/YbF08.png)

This post has been edited by Blue-Sensei on Dec 3 2012, 07:55 PM
PMEmail Poster
Top
WRX22B1998
Posted: Dec 8 2012, 12:58 AM
Quote Post


22B - Ultimate Impreza
**********

Group: Core Members
Posts: 12,648
Member No.: 4,234
Joined: Dec 21st 2008
Location: Sydney, NSW, Australia.





tbh i would try and figure out whats wrong with your pc. id try just swap the heatsink/fan with another (if you got one spare) and re-apply thermal paste or take it to a store and ask them to (if you're not too confident)

as for my pc's

desktop:

amd phenom II X4 955BE 3.2ghz quadcore
ASUS M4A87TD-USB3
8GB Kingston DDR3 RAM
1TB Samsung Spinpoint F3 (main drive)
500GB WD Caviar Blue (music and some downloads are on here, this drive used to be in a WD NAS that died...lol)
MSI Radeon 6950 Twin Frozr II 2GB
200mm Red LED fan (top)
120mm Red LED fan (back)
Antec Neo 450W PSU
Antec 300 Case (pretty plain looking, but cheap enough and does the job fine)

laptop:

hp pavilion m6 1001tx

This post has been edited by WRX22B1998 on Dec 8 2012, 01:16 AM
PMEmail PosterUsers WebsiteMSN
Top
Blue-Sensei
Posted: Dec 8 2012, 05:38 PM
Quote Post


I have no idea what I'm doing
**********

Group: Advanced Members
Posts: 1,074
Member No.: 7,637
Joined: Jan 16th 2011
Location: Virginia





I never did post my specs lol

My desktop(Main comp):
Intel Core i7 3770K @ 3.5Ghz(Turbo 3.8Ghz)
ASUS Z77 Sabertooth
32GB G.SKILL Sniper DDR3 1600
2x EVGA GTX 560Ti (448 Core Classified)
Antec 850W PSU
HAF 932 Advanced Case
4x ASUS VW246H 24" Monitors
As for hard drives...:
OS: 320GB WD
And the others are: 500GB WD, 750GB Hitachi, 750GB Samsung, 400GB WD, 1TB WD

Laptop:
ASUS G50VT-X5
PMEmail Poster
Top
Kenzz
Posted: Dec 8 2012, 06:01 PM
Quote Post


i wanan b da berry best
**********

Group: Core Members
Posts: 11,204
Member No.: 5,492
Joined: Jul 11th 2009
Location: Sydney, Australia.





Hand Me Down, Old PC but New Parts- oh f**k it.
I just got back a pc parts i bought for my relatives that decided to stop using pc and plays xbox live.

Their Specs
OS 32 bit Windows 7.
1DDR3 ram, 4GB (limited to 3gb)
ATI RADEON SILENT PROFILE LOW KEY HD5450, it sucks. graphic card.
PENTIUM LE FOUR.
500w peak generic psu.
AsRock m-atx mobo, .
200gb two partitioned IDE HDD.


And my gouward it lags hard, i had to did alot of clean up, settings and unintalls and other tweaks to get it half as laggy, it ran diablo 3 at best 4-9-10 fps... and it wasn't nice, warcraf its nice but diablo, not nice.

And i thouhgt it good coz D3 was low fi.. i was dead wrong.

Need now is a better silent profile grpahics card (its an entertainment non hardcore pc though) but capable of standard average gaming. 30fps is the highest ill go for screw 60fps. something is woneg with me

PM
Top
KSF
Posted: Jan 5 2013, 09:34 AM
Quote Post


MT Veteran
**********

Group: Members
Posts: 364
Member No.: 1,114
Joined: Oct 10th 2007
Location: SW Sydney





My Computer System are always overkill, but there are times where i do number crunching and even this system becomes crippled.

My system was built in Oct 2010 still 1 OS and parts still functional

(IMG:https://dl.dropbox.com/u/85881463/speccy.png)

EDIT: typos..

This post has been edited by KSF on Jan 5 2013, 09:35 AM
PMEmail PosterUsers Website
Top
+-!mma_N00B-+
Posted: Apr 27 2013, 03:54 AM
Quote Post


時よ止まれ!
**********

Group: Core Members
Posts: 5,262
Member No.: 7,398
Joined: Oct 15th 2010
Location: Cebu, Philippines





aye, so my planned gaming rig that'll be up and running next month.

Motherboard: Gigabyte GA-Z77X-UD3H
Graphics: Palit Daytona GeForce GTX660Ti Jetstream
Processor: Intel i5-3570k
HDD: 40 GB SSD (Intel) + 500 GB HDD (WD)
RAM: Kingston HyperX Black Edition 8GB
Display: BENQ GL930 LED Monitor (already have this)
PSU: HEC Cougar CMX 700W
CPU Fan: Deepcool Assassin
Chassis: Coolermaster HAF 912 Combat Edition

someone else will assemble all those for me though because I don't want to waste lots of cash from a careless mistake, and I nkow jack shit about assembly lol.

planning to OC the i5 to 4.0-4.3 ghz. GPU to 1080 mhz. RAM to idk. and I think I'll only buy 1 HyperX stick first and buy the 2nd later on just to save $$. omg 16GB of RAM haha. I should be on par with PCs using GTX670s with this build.

I'm planning to buy a 720p LED monitor later too.

This post has been edited by +-!mma_N00B-+ on Apr 27 2013, 06:52 AM
PMEmail PosterUsers Website
Top
Kenzz
Posted: Apr 27 2013, 03:55 AM
Quote Post


i wanan b da berry best
**********

Group: Core Members
Posts: 11,204
Member No.: 5,492
Joined: Jul 11th 2009
Location: Sydney, Australia.





Dude, that pc build will live for 10 years to come.

It's more than overkill.

It's gonna f**k rin's build for sure.
PM
Top
+-!mma_N00B-+
Posted: Apr 27 2013, 03:59 AM
Quote Post


時よ止まれ!
**********

Group: Core Members
Posts: 5,262
Member No.: 7,398
Joined: Oct 15th 2010
Location: Cebu, Philippines





QUOTE (grimsolace @ 4 minutes, 20 seconds ago)
Dude, that pc build will live for 10 years to come.

It's more than overkill.

It's gonna f**k rin's build for sure.

I wanna play games like Blacklight Retribution anyway. f**ken Steam games that demand lots of shit haha.

That, and I'm gonna venture into video editing, 3D modeling and 3D animation. This build should be enough for my needs. I need high-end parts at a not-so-ridiculous price so yeah.


[ Post merged on Apr 27 2013, 04:41 AM ]
I did say "not-so-ridiculuos" price, didn't I?

I forgot to mention that my rig will come in a hefty $1200. I'm gonna use my generic KB and mouse for the meantime but total costs may reach $1500. I'm gonna buy myself a Roccat Isku FX and a Roccat Kone+.

Why not Razer? because I'm hipster like that.
PMEmail PosterUsers Website
Top
Jammy
Posted: Apr 27 2013, 04:51 AM
Quote Post


Wangan Midnight Maximum Tsun(dere)
**********

Group: Advanced Members
Posts: 3,418
Member No.: 8,068
Joined: Sep 9th 2011
Location: Davao, Philippines





QUOTE (+-!mma_N00B-+ @ 52 minutes, 1 seconds ago)
I wanna play games like Blacklight Retribution anyway. f**ken Steam games that demand lots of shit haha.

That, and I'm gonna venture into video editing, 3D modeling and 3D animation. This build should be enough for my needs. I need high-end parts at a not-so-ridiculous price so yeah.


[ Post merged on Apr 27 2013, 04:41 AM ]
I did say "not-so-ridiculuos" price, didn't I?

I forgot to mention that my rig will come in a hefty $1200. I'm gonna use my generic KB and mouse for the meantime but total costs may reach $1500. I'm gonna buy myself a Roccat Isku FX and a Roccat Kone+.

Why not Razer? because I'm hipster like that.

dude, razer is overrated anyways. :3
PMEmail Poster
Top
Kenzz
Posted: Apr 27 2013, 04:54 AM
Quote Post


i wanan b da berry best
**********

Group: Core Members
Posts: 11,204
Member No.: 5,492
Joined: Jul 11th 2009
Location: Sydney, Australia.





Roccat is big and heavy, but not good reviews but conventional and practical. My Razer Naga Hex is in front of my keyboard unplugged and i'm using a china-brand gaming mouse which costed me $25 but its worth 15$ on ebay.

Aka crappy mouse but still as good.

*still using logitech standard keyboard.
PM
Top
+-!mma_N00B-+
Posted: Apr 27 2013, 05:03 AM
Quote Post


時よ止まれ!
**********

Group: Core Members
Posts: 5,262
Member No.: 7,398
Joined: Oct 15th 2010
Location: Cebu, Philippines





QUOTE (Jammy @ 11 minutes, 13 seconds ago)
dude, razer is overrated anyways. :3

I chose not to go Razer because nearly everyone f**king has one of their products lol.

also Kenzz, you know me, I like to be different most of the time
PMEmail PosterUsers Website
Top
WRX22B1998
Posted: Apr 27 2013, 11:49 PM
Quote Post


22B - Ultimate Impreza
**********

Group: Core Members
Posts: 12,648
Member No.: 4,234
Joined: Dec 21st 2008
Location: Sydney, NSW, Australia.





QUOTE (+-!mma_N00B-+ @ Yesterday, 10:54 PM)
aye, so my planned gaming rig that'll be up and running next month.

Motherboard: Gigabyte GA-Z77X-UD3H
Graphics: Palit Daytona GeForce GTX660Ti Jetstream
Processor: Intel i5-3570k
HDD: 40 GB SSD (Intel) + 500 GB HDD (WD)
RAM: Kingston HyperX Black Edition 8GB
Display: BENQ GL930 LED Monitor (already have this)
PSU: HEC Cougar CMX 700W
CPU Fan: Deepcool Assassin
Chassis: Coolermaster HAF 912 Combat Edition

someone else will assemble all those for me though because I don't want to waste lots of cash from a careless mistake, and I nkow jack shit about assembly lol.

planning to OC the i5 to 4.0-4.3 ghz. GPU to 1080 mhz. RAM to idk. and I think I'll only buy 1 HyperX stick first and buy the 2nd later on just to save $$. omg 16GB of RAM haha. I should be on par with PCs using GTX670s with this build.

I'm planning to buy a 720p LED monitor later too.

looks good though i dunno about that PSU you chose ... antec HCG 520 should be enough to power this.
PMEmail PosterUsers WebsiteMSN
Top
+-!mma_N00B-+
Posted: Apr 28 2013, 01:19 AM
Quote Post


時よ止まれ!
**********

Group: Core Members
Posts: 5,262
Member No.: 7,398
Joined: Oct 15th 2010
Location: Cebu, Philippines





QUOTE (WRX22B1998 @ 1 hour, 29 minutes ago)
looks good though i dunno about that PSU you chose ... antec HCG 520 should be enough to power this.

mmm? I want to OC the CPU and GPU though /:
PMEmail PosterUsers Website
Top
Kenzz
Posted: Apr 28 2013, 01:33 AM
Quote Post


i wanan b da berry best
**********

Group: Core Members
Posts: 11,204
Member No.: 5,492
Joined: Jul 11th 2009
Location: Sydney, Australia.





No overclocking.
PM
Top
+-!mma_N00B-+
Posted: Apr 28 2013, 01:34 AM
Quote Post


時よ止まれ!
**********

Group: Core Members
Posts: 5,262
Member No.: 7,398
Joined: Oct 15th 2010
Location: Cebu, Philippines





QUOTE (grimsolace @ 1 minute, 27 seconds ago)
No overclocking.

wtf do you mean

why can't I OC?
PMEmail PosterUsers Website
Top
Kenzz
Posted: Apr 28 2013, 01:35 AM
Quote Post


i wanan b da berry best
**********

Group: Core Members
Posts: 11,204
Member No.: 5,492
Joined: Jul 11th 2009
Location: Sydney, Australia.





One mistake = entire dead pc.
Mistake = EZY..
PM
Top
+-!mma_N00B-+
Posted: Apr 28 2013, 01:37 AM
Quote Post


時よ止まれ!
**********

Group: Core Members
Posts: 5,262
Member No.: 7,398
Joined: Oct 15th 2010
Location: Cebu, Philippines





doesn't the i5-3570k and the GA-Z77X-UD3H make OCing easier though. I mean, wtf
PMEmail PosterUsers Website
Top

Topic Options 2 Pages  1 2  Reply to this topic Fast ReplyStart new topicStart Poll